Hazırlama süresi: 20 dk.
Pişirme süresi: 20 dk
REÇETE
> Tavuk göğsü: 2 parça
> Kişniş; 1 y.k
>acı biber sosu; 100 ml
>Galeta unu ; 0,5 s.b
>Susam; 1 ç.b
>Yumurta ; 1 adet
> Soya sosu ; 100 ml
>Karabiber ; isteğe bağlı
> tuz; isteğe bağlı
HAZIRLANIŞI
* Tavuk etlerini bir parmak kalınlığında jülyen doğrayın.
* Yumurtayı bir kasede çırpın tuz ve Karabiber ekleyin.
*Tavuk dilimlerini önce galeta ununa, sonra yumurtaya, son olarakda bolca susama bulayın.
* Ayçiçek yağını kızartma tavasında iyice ısıtın.
* Tavuk dilimlerini kızgın yağda kızartın. Taze kişnişi doğrayıp acı biber sosuna ilave edin.
* Tavuk dilimleri servis tabağına alın. Soya sosu ve acı biberli kişniş sosu ile servis yapın.
*** ben 4 kişilik ölçüleri verdim siz isteğe göre artırabilirsiniz.
ŞİFA OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder