2 Kasım 2017 Perşembe

SUSAMLI TAVUK DİLİMLERİ

SUSAMLI TAVUK DİLİMLERİ 

Hazırlama süresi: 20 dk.
Pişirme süresi:  20 dk 

                  REÇETE 
> Tavuk göğsü:   2 parça
> Kişniş;               1 y.k
>acı biber sosu; 100 ml
>Galeta unu ;     0,5 s.b
>Susam;               1 ç.b
>Yumurta ;         1 adet
> Soya sosu ;      100 ml
>Karabiber ;      isteğe bağlı
> tuz;                    isteğe bağlı





                         HAZIRLANIŞI
* Tavuk etlerini bir parmak kalınlığında jülyen doğrayın.
* Yumurtayı bir kasede çırpın tuz ve Karabiber ekleyin.
*Tavuk dilimlerini önce galeta ununa, sonra yumurtaya, son olarakda bolca susama bulayın.
* Ayçiçek yağını kızartma tavasında iyice ısıtın.
* Tavuk dilimlerini kızgın yağda kızartın. Taze kişnişi doğrayıp acı biber sosuna ilave edin.
* Tavuk dilimleri servis tabağına alın. Soya sosu ve acı biberli kişniş sosu ile servis yapın.

*** ben 4 kişilik ölçüleri verdim siz isteğe göre artırabilirsiniz.

                                ŞİFA OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder