RUS SALATASI
Reçete
Porsiyon adedi ; 8 kişilik
Süre ; 60 dk
Malzemeler
* patates ; 500 gr
* havuç ; 250 gr
* iç bezelye ; 125 gr
* kornişon ; 75 gr
* mayonez ; 250 gr
*yumurta ; 4 adet
* tuz, Karabiber.
Yapılışı
* patates ve havuçlar 25 dakika civarı haşlanır. İç bezelyeler konserve ise yınanır, sürülür. Taze veya şoklu ise haşlanır ve süzülür.
* yumurtalar haşlanır
* patates, havuç ve kornişon tavla zarı ( brünüaz ) doğranır.
* geniş bir kabın içine doğranan malzemeler konur, tuz ve karabiber eklenir. Mayonez ilave edilir, karıştırılır.
* püf noktası; rus salatasında mayonez miktarı önemlidir.kişi başı 30,35 gr mayonezden fazla konmamalıdır.kişi başı en uygun yumurtada kişi başı yarum yumurtadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder