29 Aralık 2018 Cumartesi

MEZELERİN AĞIR ABİSİ

                           RUS SALATASI
                                  Reçete 

Porsiyon adedi ; 8 kişilik
Süre ; 60 dk

                              Malzemeler
*  patates ;  500 gr
* havuç ; 250 gr
* iç bezelye ; 125 gr
* kornişon ; 75 gr
* mayonez ; 250 gr 
*yumurta ; 4 adet 
* tuz, Karabiber.


                               Yapılışı
* patates ve havuçlar 25 dakika civarı haşlanır. İç bezelyeler konserve ise yınanır, sürülür. Taze veya şoklu ise haşlanır ve süzülür.

* yumurtalar haşlanır 

* patates, havuç ve kornişon tavla zarı ( brünüaz ) doğranır.

* geniş bir kabın içine doğranan malzemeler konur, tuz ve karabiber eklenir. Mayonez ilave edilir, karıştırılır.
  
* püf noktası; rus salatasında mayonez miktarı önemlidir.kişi başı 30,35 gr mayonezden fazla konmamalıdır.kişi başı en uygun yumurtada kişi başı yarum yumurtadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder