22 Şubat 2017 Çarşamba

2017 ANFAŞ GIDA FUARI

Geçtiğimiz perşembe günü antalyada fuardaydım. Bu yıl 24. Düzenlenen fuarda sektörün öncü gıda şirketlerinin üst düzey yöneticileri ile bir araya gelip merak ettiklerimi sordum. Şimdi bir yemeği yaparken sadece  yemeği yapmış olmak yetmez kullanılan malzemelerin yağın, salçanın, sebzenin meyvenin, etin, sütün nerede, nasıl, ne şekilde yetiştirildiğini bilmek, bilerek yapmak mutlaka yemeğin tadını lezzetini etkileyecektir.


Ayrıca son dönemde çok merak ettiğim kurutulmuş meyve sebzeleride yakından görme fırsatım oldu. Özelliklede alakart tabak dekorlarında çok hoş duruyor. Öğütülmüş olarakda kullanmanın yemeğe çok lezzet kattığına inanıyorum. 
Kurutma yöntemi tarihte kullanılan en eski ve en sağlıklı saklama yöntemlerinden biri olması vede ürünün bütün besin değerlerini zapt etmesi yönünden çok önemsediğim bir yöntem. 
Beni mutlu eden en güzel şeylerden biride bunu yapanlar ıspartalı. Bu toprakların insanı.

Özelliklede kış aylarında domatesden istediğimiz verimi alamadığımızdan 2-3 aylık periyotta yemeklerde kullanmak bence mantıklı. Denemekte fayda var. 

Amacımız insanlara hep daha iyi hizmet sunmak, bunun için hep araştırmak gerek, okumak gerek, denemek gerek, tatmak gerek, istişare etmek gerek.

                                      Sevgi ile kalın...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder