15 Ağustos 2017 Salı

ASADO DANA KABURGA

ASADO DANA KABURGA

- porsiyon adedi : 4 kişilik
- pişirme süresi : 6 saat
                         

                          Reçete

* dana kaburga = 1,5 kg
* deniz tuzu = isteğe bağlı
* zeytintağı = 50 mg
*beyaz karabiber = 20 gr




                          Yapılışı
- dana kaburganın orta kısmından 5 yada 6 parmak, dikdörtgen ve bütün halde kesiyoruz.
Üzerine deniz tuzu ve zeytinyağını ilave edip güzelce masaj yapıyoruz.
Altına yağlı kağıt koyup alüminyum folyoya sardıktan sonra konveksiyonel fırında burasına dikkat ( 220'C 6 Saat ) pişiriyoruz. Fırına koyarken altına bein-marie usulünü uyguluyoruz ara ara su ekliyoruz. Böylelikle fırının içini buharla dolduruyor etlerin istediğimiz gibi pişmesini sağlıyoruz.

          Şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder