3 Nisan 2017 Pazartesi

ARAPAŞI ÇORBASI

ARAPAŞI ÇORBASI

Reçete ;

  • Tavuk göğsü = 2 adet 
  • Salça = 2 yemek kaşığı
  • Un = 1 yemek kaşığı
  • Tereyağı = 20 gr 
  • Limon suyu = 1 adet
  • Kırmızı toz biber = 2 tatlı kaşığı
  • Su = 7 su bardağı
  • Nane = 1 tatlı kaşığı.   
HAMURU İÇİN ;

  • Un = 1 su bardağı
  • Su = 7 su bardağı 
  • Tuz 
YAPILIŞI
  • Hamur için büyük bir tencerede 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş 5 su bardağı suyu kaynatın.
  • Kalan 2  bardak soğuk suyla unu karıştırıp bulamaç haline getirin.
  • Kaynayan suya hızla ilave edin.
  • Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında hamuru pişirin.
  • Hamuru 2 parmak kalınlığında bir tepsiye dökün be ılımaya bırakın.
  • Servis yapmadan önce hamuru kesin.
  • Çorba için büyük bir tencereye tavuk etlerini alın.
  • Sulandırılmış bir tatlı kaşığı salça ve kırmızı toz biber ilave edin.
  • Etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve parmak büyüklüğünde didin.
  • Tavada tereyağını eritip unu kavurun.
  • Kalan salça ve biberi ilave edip 3-4 dk. Daha kavurun.
  • Bu karışımı sıcak tavuk suyuna ilave edin
  • Tavukları ekleyin bir taşım daha kaynatın ocaktan alın.
  • Çorbayı servis kaselerine paylaştırın üzerlerine hazırladığınız hamurdan ilave edip limon gezdirin en son nanesinide atıp sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder