Reçete ;
- Tavuk göğsü = 2 adet
- Salça = 2 yemek kaşığı
- Un = 1 yemek kaşığı
- Tereyağı = 20 gr
- Limon suyu = 1 adet
- Kırmızı toz biber = 2 tatlı kaşığı
- Su = 7 su bardağı
- Nane = 1 tatlı kaşığı.
- Un = 1 su bardağı
- Su = 7 su bardağı
- Tuz
YAPILIŞI
- Hamur için büyük bir tencerede 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş 5 su bardağı suyu kaynatın.
- Kalan 2 bardak soğuk suyla unu karıştırıp bulamaç haline getirin.
- Kaynayan suya hızla ilave edin.
- Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında hamuru pişirin.
- Hamuru 2 parmak kalınlığında bir tepsiye dökün be ılımaya bırakın.
- Servis yapmadan önce hamuru kesin.
- Çorba için büyük bir tencereye tavuk etlerini alın.
- Sulandırılmış bir tatlı kaşığı salça ve kırmızı toz biber ilave edin.
- Etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve parmak büyüklüğünde didin.
- Tavada tereyağını eritip unu kavurun.
- Kalan salça ve biberi ilave edip 3-4 dk. Daha kavurun.
- Bu karışımı sıcak tavuk suyuna ilave edin
- Tavukları ekleyin bir taşım daha kaynatın ocaktan alın.
- Çorbayı servis kaselerine paylaştırın üzerlerine hazırladığınız hamurdan ilave edip limon gezdirin en son nanesinide atıp sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder