11 Ocak 2017 Çarşamba

İBRAHİM AKSU KİMDİR ?



   
İBRAHİM AKSU KİMDİR ? 
     
        İbrahim AKSU 1990 Yılında ıspartada doğdu. Sırasıyla ilkokulu bitirdikten sonra, sektöründe idol olmuş Isparta Eğirdir Nafiz Yürekli Anadolu Otelcilik ve Turizm meslek lisesi mutfak sınıfını, Süleymen Demirel Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksek Okulu Aşçılık bölümünü ve Anadolu Üniversitesi Yiyecek ve İçecek işletmeciliği Fakültesini çok önemli derecelerle bitirdi.
    Öyleki; Üniversite okuduğu yıllarda aşçılık bölümünün iki yıl sınıf temsilciliğini ve Executive Chef' liğini yaptı. Sınıfını ikinci , bölümünüde ilk beşin içinde bitirmeyi başardı. Aynı başarıyı ikinci üniversitede gösteren ibrahim AKSU yüksek not ortalaması ile Üniversite yönetiminden Onur belgesi almaya hak kazandı.
     Yiyecek ve içecek sektörüne babasının kasap dükkanında kasap çırağı olarak başlayan ibrahim AKSU 14 yaşına geldiğinde ısparta'nın tarihi bir lokantasında çok sevdiği aşçılık mesleğine ilk adımı attı. Ardından Eğirdir Anadolu Otelcilik ve Turim Meslek Lisesi Uygulama oteli, Majesty Club Kemer Beach otel Sidemare otel, Süleyman Demirel Üniversitesi Mavigöl oteli, catering işletmeleri, Süleyman Demirel Üniversitesi Konukevi gibi kurum ve kuruluşlarda sanatını icra etti  ayrıca Cornelia Diamond - Sirene Belek gibi zincir otellerde kısa süreli workshoplara katıldı.
     19 yaşında Üniversite öğrencisi iken katıldığı Ulusal bir yemek yarışmasında 38 yarışmacı arasında birinci olarak ilk madalyasına sahip oldu.
     Çalıştığı otellerde birçok yüksek kapasitede ve önemde protokollere fine-dining servisler gerçekleştirdi.
     Aşçılık mesleğinin yanında sporuda çok seven ibrahim AKSU 8 yıl futbol oynamış 2006 yılına gelindiğinde 16 yaş altı Türk Milli Futbol Takımına seçilerek Milli formayı sırtına geçirmeyi başarmıştır.
      Eğitimine yükses lisans ile devam edecek olan ibrahim AKSU bugünlerde Uluslararası Gastronomi alanın
da çalışmalarına devam etmektedir.

7 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Murat abi yorumunu yanlışlıkşa sildim, kusura bakma.

    YanıtlaSil
  3. Önemli değil İbrahim'ciğim önemine binaen tekrarlayacak olursak; Başarıların daim, blogger'ın hayırlı olsun kıymetli kardeşim. ;)

    YanıtlaSil
  4. ALLAH razı olsun abi, sağolasın.

    YanıtlaSil
  5. Elinin lezzeti ile tanışma fırsatı yakaladığım İbrahim bey, Aşçılık hayatında yiyecekleri ahlak,disiplin ve kalite ile buluşturan,Türk mutfağına verdiği önem ile yeme-içme kültürümüzü yaşatan dünya klasmanına girmeye aday genç bir aşçı...
    Umarım birgün kendisini, kendi dekor ettiği restoranında eşsiz sunumlarını misafirlerine gösterirken ve sektöre yeni aşçılar kazandırırken de izleriz...
    Başarılar dilerim. BEKİR ACAR

    YanıtlaSil
  6. Elinin lezzeti ile tanışma fırsatı yakaladığım İbrahim bey, Aşçılık hayatında yiyecekleri ahlak,disiplin ve kalite ile buluşturan,Türk mutfağına verdiği önem ile yeme-içme kültürümüzü yaşatan dünya klasmanına girmeye aday genç bir aşçı...
    Umarım birgün kendisini, kendi dekor ettiği restoranında eşsiz sunumlarını misafirlerine gösterirken ve sektöre yeni aşçılar kazandırırken de izleriz...
    Başarılar dilerim. BEKİR ACAR

    YanıtlaSil
  7. İbrahim KARACA13 Ocak 2017 06:53

    İbrahim ustamız aşçılığı ve yemeklerinin lezzetiyle gastronomi platformunda adından söz ettirdiği gibi aşçılık mesleğine saygınlığın artırılması icin yaptığı calismalarlada kendini ispatlamış bir şahsiyettir.Bu mesleğe cekirdekten baslayarak her geçen gün bu meslekte bir adım daha öte gitmeye calisan,bu mesleğin profesyonel ,ehil kimselerce yapilip değerinin yukseltilmesi calisan bu kardeşimizi çok daha iyi yerlere gormek için can atıyorum.Çok daha iyi yerlere gelecegine yurekten inanıyorum başarılarının devamını diliyorum.

    YanıtlaSil